Première Murder on the Orient Express

Premiere Murder on the orient express

Première Murder on the Orient Express

Tijdens een feestelijke middag in het Zaantheater is gister ‘Murder on the Orient Express’ in première gegaan. Het meesterwerk van Agatha Christie is voor het toneel bewerkt door Ken Ludwig, en naar het Nederlands vertaald door Jasper Verheugd, die tevens tekende voor de regie.

Het was een spannende middag, waarop alle genodigden tot het einde van de voorstelling op het puntje van hun stoel zaten; want wie is toch de moordenaar?

In ‘Murder on the Orient Express’ volgen we Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Als net na middennacht de trein tot stilstand komt door een hevige sneeuwstorm, wordt de volgende dag één van de passagiers dood aangetroffen. Met de wetenschap dat de moordenaar nog aan boord is, went iedereen zich toch detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar de ontmaskeren voor deze weer toeslaat?

De cast, met Remko Vrijdag als Hercule Poirot, Wilbert Gieske, Frederik Blom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Penny Vos, Belle Zimmerman, Lusanne Arts, Ruben Brinkman, Marijn Claes en Jenna Niesen werden door het publiek beloond met een staande ovatie.

Het inventieve decor, dat bestaat uit een ontmantelde trein, werd samen met de kostuums ontworpen door Joris van Veldhoven. Uri Rapaport was verantwoordelijk voor het lichtontwerp, en Maarten Houdijk voor het sounddesign. Kap & grime door Sébastiaan van der Ham.

De Oriënt Express is vertrokken! En vanaf nu te zien door heel Nederland. Voor de speellijst, en het reserveren van de beste plaatsten, klikt u hier.

Musicalsites
⭐⭐⭐⭐⭐
“In deze samenstelling weten de acteurs en actrices een spannende show neer te zetten en deze spanning af te wisselen met goed getimede humor. Remko zet een fantastische Poirot neer met een heerlijk Frans accent. Het personage van Lone zorgt in deze show voor de komische noot. Het mooie decor, het gebruik van licht en de muziekfragmenten maken de show helemaal af. Wie fan is van het verhaal en van Agatha Christie mag deze show absoluut niet missen!”

Broadway World
⭐⭐⭐⭐
“REP Entertainment has transformed the well-known story into an exciting and humorous play, full of hysterics, wonder and drama, and keeps the attention until the final revelation and last piece of the puzzle. Bravo.”