REP Entertainment (voorheen Rick Engelkes Producties) werd in 2000 opgericht door Rick Engelkes. Tot 2010 produceerde Rick Engelkes hoofdzakelijk lifestyle programma’s als WannahavesToys for Boys, This is GolfBeauty & Mind, Top Kok en toneelstukken waarin hij zelf speelde. 

Sinds 2010 ligt de focus op ‘storytelling’ waarbij REP Entertainment zich richt op het ontwikkelen van concepten met een lange levenscyclus die via meerdere kanalen geëxploiteerd worden. Deze werkwijze heeft geresulteerd in producties als Kruimeltje, die zowel als grote musical in de theaters stond, als tiendelige dramaserie die op ZAPP te zien was en later als de bioscoopfilm Kruimeltje en de strijd om de goudmijn. Ook de films Huisvrouwen Bestaan Niet (best bezochte film 2017) en Huisvrouwen Bestaan Niet 2 hebben hun oorsprong in het theater onder de titel De Huisvrouwmonologen.  

Bij alles wat we ontwikkelen staat de doelgroep centraal. Een van de voorbeelden hiervan is Opvliegers: de vriendinnencomedy, die speciaal ontwikkeld is voor de 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Vijf seizoenen lang trok deze reeks volle zalen. Ook brachten we de afgelopen jaren diverse familieproducties uit, zoals Dolfje Weerwolfje, Dummie de Mummie, Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks en Kruimeltje de musical, in samenwerking met de Efteling. 

REP Entertainment gelooft in de kracht van sterke merken. Niet alleen als het gaat om onze eigen producties, maar ook als het een samenwerking met andere merken betreft, zoals BNN, MTV, Efteling, AVRO en RTL. De afgelopen seizoenen produceerde REP Entertainment onder andere Sexual Perversity met MTV, Spuiten en Slikken met BNN en musicals als Vamos! in samenwerking met RTL Nederland. 

In 2014 is de ontwikkeling van Willem van Oranje gestart, een spektakel musical over de Vader des Vaderlands en de geboorte van de Nederlanden. Dit project wordt ontwikkeld in Waterfront Entertainment B.V. In Delft wordt inmiddels gebouwd aan een theater speciaal voor deze voorstelling.

ONS

TEAM

Rick ENGELKES

Founder & Producent

Kim van den langenberg

Uitvoerend Producent

linda hummel

HR / Office Manager / Kindercoördinatie

JESSE RUIJKEN

Productie 

ilse derks

Administratie

Lisanne van de vijfeijken

Productie (stage)

image00001

Tim kopper

Social media / Assistent marketing (stage)

ONze

VACATURES

Stagiair(e) techniek

regie assistent(e)

MARKETING MEDEWERKER

ONze

VACATURES

Stagiair(e) techniek

regie assistent(e)

MARKETING MEDEWERKER

Corona update

Audities Kruimeltje de musical

The Mousetrap in première

Recensies The Mousetrap

Scenefoto’s The Mousetrap

Corona update

Audities Kruimeltje de musical

The Mousetrap in première