REP Entertainment (voorheen Rick Engelkes Producties) werd in 2000 opgericht door Rick Engelkes. Tot 2010 produceerde REP hoofdzakelijk lifestyle programma’s als WannahavesToys for Boys, This is GolfBeauty & Mind, Top Kok en toneelstukken waar Rick zelf in speelde. 

Sinds 2010 ligt de focus op ‘storytelling’ waarbij REP Entertainment zich richt op het ontwikkelen van concepten met een lange levenscyclus die via meerdere kanalen geëxploiteerd worden. Deze werkwijze heeft geresulteerd in producties als Kruimeltje, die zowel als grote musical in de theaters stond, als tiendelige dramaserie die op ZAPP te zien was en later als de bioscoopfilm Kruimeltje en de strijd om de goudmijn. Ook de films Huisvrouwen Bestaan Niet (best bezochte film 2017) en Huisvrouwen Bestaan Niet 2 hebben hun oorsprong in het theater onder de titel De Huisvrouwmonologen.  

Bij alles wat we ontwikkelen staat de doelgroep centraal. Een van de voorbeelden hiervan is Opvliegers: de vriendinnencomedy, die speciaal ontwikkeld is voor de 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Vijf seizoenen lang trok deze reeks volle zalen. Ook brachten we de afgelopen jaren diverse familieproducties uit, zoals Dolfje Weerwolfje, Dummie de Mummie, Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks en Kruimeltje de musical.

REP Entertainment gelooft in de kracht van sterke merken. Niet alleen als het gaat om onze eigen producties, maar ook als het een samenwerking met andere merken betreft, zoals BNN, MTV, Efteling, AVRO en RTL. Zp produceerde REP Entertainment onder andere Sexual Perversity met MTV, Spuiten en Slikken met BNN en musicals als Vamos! in samenwerking met RTL Nederland. 

In 2014 is Rick Engelkes, naast REP Entertainment, gestart met ‘Willem van Oranje’  een spektakel musical over de Vader des Vaderlands en de geboorte van de Nederlanden. Dit project wordt ontwikkeld vanuit  Waterfront Entertainment B.V. In Delft wordt  gebouwd aan een theater speciaal voor deze voorstelling. Voor meer informatie kijk op www.willemvanoranjedemusical.nl.

ONS

TEAM

Rick ENGELKES

Founder & Producent

Kim van den langenberg

Uitvoerend Producent

linda hummel

HR / Office Manager / Kindercoördinatie

Guido Van Gend

Productiemanager

adriaan VOLK

Administratie

Janet van milligen

Social media manager

Karin

KARIN Van Vliet

Company Manager 

VERA VAN KRIMPEN

Company Manager

Janet van millingen

Social media manager

ONze

VACATURES

Op dit moment hebben wij geen vacatures openstaan.

NIEUWE

MAKERS

Heb jij een briljant idee of wil je meewerken aan nieuwe producties? Wij zijn altijd op zoek naar talentvolle regisseurs, schrijvers, decorontwerpers, choreografen, stylisten, grafisch vormgevers, filmmakers en andere creatieveling die onze passie voor theater en live entertainment delen. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, we nodigen je uit om contact met ons op te nemen. Mailen kan naar kim@repentertainment.nl

Cast Pietje Bell compleet!

Het feel-good vriendinnenconcert komt terug!

Stageplekken acteurs seizoen 2024 – 2025

TOP Vrouwen, dé vriendinnencomedy, volgend seizoen te zien!