Cast “Huisvrouwen Bestaan Niet” Bekend

Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven en Loes Luca gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwe Nederlandse komedie Huisvrouwen bestaan niet. 

Acteurs Kay Greidanus, Jim Bakkum, Leo Alkemade en Victoria Koblenko spelen belangrijke bijrollen. Dat hebben producent REP Film en distributeur Independent Films donderdag bekendgemaakt.

Huisvrouwen bestaan niet wordt een bewerking van het succesvolle toneelstuk De Huisvrouwmonologen. Het wordt de eerste filmproductie van het bedrijf van Rick Engelkes, die al tien jaar toneelstukken produceert.

De komedie vertelt over drie vrouwen – zussen Gijsje (Van de Wijdeven) en Marjolein (Van Houten) en hun moeder (Luca) – die gedwongen worden hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven dat ze leiden. Greidanus en Alkemade spelen de echtgenoten van de zussen. Bakkum is te zien als sexy collega van Gijsje; Koblenko speelt een “schoolpleinmoeder” met wie Marjolein het aan de stok krijgt.

Emmy Award

De opnames gaan 24 april van start. De regie is handen van Aniëlle Webster, die vorige week een International Emmy Kids Award kreeg voor haar serie Kasper en de Kerstengelen. Verder maakte zij onder meer de bioscoophit Mees Kees langs de lijn en de tv-serie Project Orpheus.

Independent Films brengt de komedie met de kerstdagen uit in de Nederlandse bioscopen. De distributeur was ook verantwoordelijk voor grote hits als Gooische Vrouwen en Soof.