Wegens groot succes Dolfje Weerwolfje volgend seizoen terug in de theaters!

De spannende familiemusical Dolfje Weerwolfje, naar de gelijknamige kinderboekenserie van Paul van Loon, komt volgend jaar terug naar de Nederlandse theaters. De musical van Rick Engelkes Producties ging op 17 april in première en werd lovend ontvangen door pers en publiek. Dolfje Weerwolfje toert nog tot 5 juni 2016 langs de theaters en begint vanaf 16 oktober 2016 aan een nieuwe reis door Nederland.  

 Het 20-jarig jubileum van deze boekenreeks was voor producent Rick Engelkes de aanleiding om de verhalen van Paul van Loon tot leven te laten komen in het theater. Voor deze productie kruipen drie jonge acteurs in de leeftijd 10 tot 11 jaar afwisselend in de harige huid van hoofdpersoon Dolfje. De rollen van de vriendjes van Dolfje, Timmie en Noura, worden eveneens gespeeld door jonge acteurs. Overige rollen zijn onder anderen voor Bente van den Brand, Roosmarijn Luyten en Wolter Weulink.

Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert… In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart…Dolfje is een weerwolf!

 Volkskrant: “Het inventief vormgegeven Dolfje Weerwolfje stimuleert de snelle voortgang van script en regie.” “Puur en oprecht”

Trouw: “Lofzang op anders zijn in prachtig decor.” “Een fantasierijk concept”

Theaterkrant: “De kinderrollen maken de musical Dolfje Weerwolfje van Rick Engelkes Producties de moeite waard, net als het verhaal van kinderboekenschrijver Paul van Loon.”

 Rick Engelkes Producties

Al ruim tien jaar is Rick Engelkes producent van moderne en verfrissende theater- en filmproducties. Door eigen ontwikkelde concepten centraal te stellen en deze via meerdere kanalen te exploiteren onderscheidt Rick Engelkes Producties zich in de markt. Deze werkwijze heeft geresulteerd in succesvolle producties waaronder de musical Kruimeltje en de daarop gebaseerde dramaserie voor ZAPP, de vriendinnenkomedie Opvliegers en de familiemusical Dik Trom.

 Praktische informatie

De reprise van Dolfje Weerwolfje is in heel Nederland te zien van 16 oktober 2016 t/m 5 maart 2017. Meer informatie over de voorstelling en de volledige speellijst zijn terug te vinden op www.dolfjeweerwolfjemusical.nl.