We have lift off! Première Opvliegers 2: “In de sneeuw” (Musicalsites.nl)

Het is, op een week na, een jaar geleden dat we klaar zaten voor de première van opvliegers 1. Al vrij snel na die première maakte Rick Engelkes producties bekend dat er een deel 2 zou komen en gisteren ging ‘Opvliegers 2: in de sneeuw’ in première.

De cast bestaat ook nu weer uit de vier vrouwen Antje Monteiro als Lydia, Hymke de Vries vertolkt de rol van Keet, Anousha Nzume geeft gestalte aan Sas en oudgediende Anne-Mieke Ruyten is ook deze keer als Ellen te zien. Deze rol leverde haar een nominatie voor een Musical Award op, als beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie. In januari weten we of ze deze ook in de wacht sleept.

De titel ‘Opvliegers 2: in de sneeuw’ zegt het al, geen vakantie naar Bali dit keer, maar op weg naar de wintersport. Schnabbelzangeres Lydia neemt in Oostenrijk een special op voor tv en haar vriendinnen mogen mee. In verhouding zijn de ‘sneeuwscenes’ wel wat in de minderheid van de karakterscenes, maar de hilariteit in vooral in die scenes is er niet minder om. De hysterische ski-outfits en vooral de scene met de skilift zijn echt subliem bedacht door Martin Michel en Joep Onderlinde (regie en choreo), Allard Blom ( teksten ) en Marjolein Ettema (decor).

Meer lezen? Klik hier