Rick Engelkes Producties en RTL Live Entertainment presenteren de nieuwe musical comedy VAMOS! 

VAMOS! is een geheel nieuwe musical comedy die producenten Rick Engelkes Producties en RTL Live Entertainment op dit moment aan het ontwikkelen zijn voor de grotere theaters. De komische voorstelling draait om drie, voor elkaar onbekende, vrouwen die met een rugzak vol emotionele bagage Nederland plots verlaten om een B&B te gaan runnen in Zuid-Spanje.

De productie zal in het theaterseizoen 2017 – 2018 langs de Nederlandse theaters reizen en gaat in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wie de rollen gaan vertolken wordt binnenkort bekendgemaakt.

Rick Engelkes, directeur REP: “ Tegenwoordig worden er veel bestaande titels opnieuw uitgebracht, wij gaan juist tegen die stroom in door het maken van nieuw oorspronkelijk werk dat de tijdgeest raakt. Ik geloof in continuïteit en het bouwen van merken, zodat het publiek kan verlangen naar de opvolger. RTL Live Entertainment en ik delen deze visie. Ik kijk daarom uit naar de langdurige samenwerking met RTL, aangezien wij beiden de combinatie van elkaars kracht en expertise zien als een toegevoegde waarde voor de theatermarkt.”
Sjoerd van Schooten, directeur RTL Live Entertainment: “Het is voor het eerst dat wij ons als coproducent gaan richten op een theatervoorstelling die langs de Nederlandse theaters gaat reizen. Waar we nu vooral grootschalige event-concepten zoals GABBERS, Let’s Dance en The Christmas Show produceren, stappen we heel bewust in de ontwikkeling van dit spannende project, omdat we een divers palet aan activiteiten willen opbouwen. Het is ontzettend prettig dat we dit samen met het ervaren en professionele productiebedrijf van Rick Engelkes kunnen doen.’’
VAMOS!
Drie vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden besluiten abrupt hun levens achter zich te laten en het avontuur aan te gaan. Zij investeren in een oud en afgebladderd hotel in het Zuiden van Spanje, pakken hun koffers en vertrekken. Het voelt natuurlijk in eerste instantie fantastisch om de kans op een nieuwe toekomst met beide handen aan te grijpen, maar of dit nou de beste manier is om af te rekenen met de spoken uit het verleden? Staat het grauwe verleden in Nederland in de weg van een sprankelende toekomst in het zonnige Spanje? VAMOS! wordt een voorstelling waar veel mensen zich in zullen herkennen. Iedereen kent het gevoel van alles achter je willen laten om ergens ver weg helemaal op nieuw te beginnen. Dat verklaart ook het succes van het tv programma “Ik Vertrek”.

 VAMOS! wordt ontwikkeld door een ervaren creatief team met script- en liedteksten van Allard Blom (Op Hoop van Zegen, The Bodyguard), muziek van Jeroen Sleyfer (Koefnoen, Kruimeltje, Zorro), en in een regie van Martin Michel (Footloose, Hairspray, Grease).

Rick Engelkes Producties (REP) is al ruim vijftien jaar producent van moderne en verfrissende theater- en filmproducties. REP heeft succesvolle producties op zijn naam staan zoals Opvliegers, familiemusical Dolfje Weerwolfje, Kruimeltje de musical, Kramer vs Kramer, De Huisvrouwmonologen, Romeo over JuliaDik Trom en Hart tegen Hart.

RTL Live Entertainment creëert en produceert grootschalige publieksevenementen zoals GABBERS, Dinnershow Pandora, Let’s Dance, The Christmas Show en het nieuwe gezonde festivalweekend Healthy Fest.