Nieuwe Nederlandse romantische comedy HUISVROUWEN BESTAAN NIET

Rick Engelkes en distributeur Independent Films slaan de handen ineen voor de romantische komedie HUISVROUWEN BESTAAN NIET. Het scenario is geschreven door cabaretier Richard Kemper en de film wordt geregisseerd door Barbara Bredero. De opnames staan gepland voor begin maart 2017. HUISVROUWEN BESTAAN NIET draait vanaf 7 december 2017 in de bioscoop.

De film draait om de zussen Gijsje en Marjolein en hun moeder Loes. Om hun familiehuis te redden moeten zij op zoek naar het gouden idee voor een campagne voor ‘de huisvrouw anno nu’. Maar wie is dat? En waar heeft ze echt behoefte aan?

In HUISVROUWEN BESTAAN NIET worden twee zussen en hun moeder gedwongen hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Gijsje is een jonge, ambitieuze control freak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere, rommelige zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist bij een regionaal dagblad kwijt. Haar nieuwe ambitie: ‘schoolpleinmoeder’ worden. Hun bohemiène moeder Loes heeft zich, tot grote ontsteltenis van haar dochters, met teveel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze ‘hun’ familiehuis zullen verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje met een gouden idee voor een reclamecampagne kan verdienen kan hen uit de financiële problemen houden. Hiervoor moet ze zich samen met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’.

HUISVROUWEN BESTAAN NIET is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling ‘De Huisvrouwmonologen’.  Rick Engelkes Producties is al ruim tien jaar producent van theaterproducties. De passie voor film heeft Rick Engelkes doen besluiten naast theater een filmtak op te starten waar inmiddels diverse projecten in ontwikkeling zijn. HUISVROUWEN BESTAAN NIET wordt de eerste film die REP gaat produceren i.s.m. CTM Films en RTL Entertainment.