Cast VAMOS bekend!

Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon gaan de hoofdrollen vertolken in de nieuwe Nederlandse musicalcomedy Vamos! De theatervoorstelling met een nieuw script van Allard Blom en nieuwe muziek van Jeroen Sleyfer, is geïnspireerd op succesvolle tv-series als ‘Het Roer Om’ en ‘Ik Vertrek’. Daarin zien we Nederlanders die hun geluk beproeven in het buitenland en proberen daar een nieuw bestaan op te bouwen. De ‘hobbelige’ weg vol ellende die zij vaak afleggen om hun droom te verwezenlijken, is al jarenlang het recept voor hoge kijkcijfers.

Lenette van Dongen: “Wie droomt er niet van? Ik vertrek! Gewoon alles achter je laten en gaan naar waar de zon altijd schijnt. Ik ga dat doen met kanjers als Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon. Het script van deze voorstelling is ijzersterk. Bevat veel herkenbaar (leed)vermaak en liedjes waarin je de zon voelt schijnen.”

VAMOS!
Als ‘er-moet-toch-iets-meer-zijn-dan-dit’- Hadewych (Lenette van Dongen), harde zakenvrouw Puk (Carolina Dijkhuizen) en kersverse weduwe Linda (Cystine Carreon), die elkaar niet kennen, met een busje naar het zonnige Andalusië rijden, zit de stemming er goed in. Ze laten hun problemen achter in Nederland en rijden hun nieuwe toekomst – het runnen van een B&B in Spanje – tegemoet. Al snel worden de verschillende persoonlijkheden duidelijk: ‘zelf schilderen? Daar zijn mensen voor’ (Puk) en ‘mijn man en ik hadden een grote droom. Dat hij dood is maakt de droom niet minder groot’ (Linda) maar… ‘het leven is een pijpkaneel, ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel’ (Hadewych – verslingerd aan tegeltjeswijsheden). Oh ja, ze spreken alle drie geen woord Spaans… Is de Spaanse zon sterk genoeg om de levens van de dames weer glans te geven? En wat gebeurt er als de dames de ‘verspaanste’ Nederlander Roelof tegen het lijf lopen? De totale cast bestaat uit 13 acteurs. Onder wie ook Johnny Kraaijkamp, Soy Kroon en Joey Schalker.

VAMOS!, in de regie van Martin Michel, gaat op 1 oktober 2017 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna is de comedy nog tot en met 18 maart te zien in de grote Nederlandse theaters. Vanaf eind maart kan het publiek kaarten kopen via de theaters. Op www.vamosdemusical.nl kan iedereen zich inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat men op de hoogte wordt gehouden over de start van de kaartverkoop.