BLOG | Antje blogt over de repetities van ‘Opvliegers!

“Ik moet altijd weer enorm wennen aan de regelmaat van elke dag naar Amsterdam rijden om van 10-18 uur geconcentreerd aan het werk te zijn. Ik stap met deze productie ook enorm uit m’n comfort zone, nooit eerder heb ik in een comedy gespeeld, maar wat is het een feestje!!

Omdat we met een klein groepje zijn van 4 vrouwen en de reggiseur, Martin Michel en soms de muzikaal leider, Jeroen Sleyfer erbij, gaat het heel erg relaxed. Ik ben gewend om in grote musicalproducties te staan waar alles erg op de klok gaat, je elke dag goed je schema in de gaten moet houden, je van zangrepetitie naar choreorepetitie, naar kleding doorpas naar scènerepetitie rent.

Opvliegers n ware verademing! Wat n club relaxte mensen! Iedereen is bezig met z’n vak, weet wat er verwacht wordt en daardoor is het elke dag n feestje! Of nee… Misschien is het niet daardoor elke dag n feestje….Misschien komt dat door de ontzettend grappige tekstenvan Allart Blom in het script! Ik heb bij bepaalde scene’s veel moeite om mijn lachen in te houden en we gieren het om de haverklap dan ook uit met z’n allen! Ik krijg de slappe lach en kan niet meer stoppen.

Ik speel de rol van Lydia. Een zangeres in het volkse repertoire die ontkent dat ze ouder wordt. Ze doet er dan ook alles aan om er goed uit te blijven zien en negeert volkomen dat ze af en toe n opvlieger krijgt. Om zich jong te blijven voelen slaat ze regelmatig jonge mannen aan de haak. Lydia doet me vaak denken aan Samantha Jones uit sex & The city! Hoe heerlijk om dat te mogen spelen?!

Vaak beginnen we zo’n repetitiedag met een bak koffie. We zitten gezellig bij elkaar en de verhalen komen op tafel. Slim van Martin om dit te laten gebeuren. Zo ontstaat er meteen het gevoel van een echt vriendinnen clubje .

We lachen om elkaar, leren van elkaar en helpen elkaar. Elke dag komen er scene’s en liedjes bij en het begint al aardig vorm te krijgen. Dit proces vind ik het zwaarste maar ook het leukste. Je gaat de repetitie in met niets, en voila een paar weken later heb je een voorstelling!

Week 2 van Opvliegers is begonnen en vroeg opstaan, niet mijn grootste hobby, zoals je weet, wordt op deze manier wel steeds makkelijker !! Vandaag moest ik om 11.00 uur beginnen en stond ik er zelfs al om 10.00 uur….vergeten dat we uurtje later zouden beginnen…;-)

Ja Opvliegers wordt een hele leuke voorstelling!!
See You in een theater bij jou in de buurt!

Kijk op www.rep.nu voor een speellijst !!

Liefs,
Antje